Hoe maakt u virtual engineering tot een succes?

Het overstappen op een functionele digitale werkwijze maakt paneelbouw efficienter, maar is een gecompliceerd proces. Wat komt er allemaal bij kijken? Waar moet u als productiemanager rekening mee houden?

Next Level helpt u met bijvoorbeeld informatieve whitepapers en handige checklists. Zo voorkomt u dat u belangrijke zaken over het hoofd ziet. Daarnaast hebben we nog tal van andere informatieve bronnen. Zo houdt u het overzicht en weet u precies welke stappen u moet nemen.

Over Next Level

Next Level is een samenwerkingsverband van Eplan en Rittal. We helpen u met advies en daarnaast met software en apparatuur die het produceren in een digitale wereld eenvoudiger maken.

Van idee naar digitaal ontwerp, van 2D- of 3D-werktekening naar een foutloos product, van efficiënte aanlevering naar een kortlopende productie en een snelle uitlevering.

Minder fouten maken, flexibeler produceren, kortere doorlooptijden en lagere kosten. Wat is daarvoor nodig? 10 aandachtspunten voor het optimaliseren van uw productieproces.

In mei vond het Next Level Inspiratie-event 2016 plaats. Met dit live event gaven we paneelbouwers inzicht in hoe in te spelen op de veranderende vraag en de toenemende concurrentie.

Binnen nu en 10 jaar zijn schakelkastbouwers óf op een totaal andere manier gaan werken, óf opgehouden te bestaan. Het verschil zit hem in het vermogen om de werkprocessen af te stemmen op de nieuwe realiteit: Smart Industry. Wat betekent deze ontwikkeling voor de paneelbouw?

Alles in deze wereld moet sneller, ook in de paneelbouw. Tegelijk eisen uw opdrachtgevers wel een goede en betrouwbare kwaliteit plus een scherpe prijs. Hoe wapent ú zich om mee te gaan in deze strijd? Ik heb een paar tips.

Bij menig paneelbouwer wordt er gemopperd op de nieuwe, functionele tekenwijze. Niet langer krijgt u van engineering de voor monteurs zo vertrouwde hardware-gerichte documentatie. Voortaan wordt de informatie vastgelegd per specifieke functie in de kast. Een ramp voor de werkvloer? Nee hoor, u hoeft niet bang te zijn. De oplossing is er al!

Ik hoor nog al eens sombere verhalen over de toekomst van de Nederlandse paneelbouw. Goedkope concurrentie uit Oost-Europa, een schrijnend gebrek aan vakmensen en Duitsers die met hun Industrie 4.0 – in Nederland noemen we deze ‘vierde revolutie’ Smart Industry – klaar staan om de Nederlandse markt naar zich toe te trekken. Tijd dus voor een positief geluid via zes stellingen.

Niks mooiers dan helemaal zelf een ‘strakke’ kast opbouwen. Dat is toch de trots van elke vakman in de paneelbouw. Maar hoe lang houdt dat nog stand? Wie als paneelbouwer de concurrentie wil voorblijven, moet wel mee in de automatiseringsslag. Ik zal dat onderbouwen met argumenten.
Friedhelm Loh Group