Door Inge Mink, Psycholoog, Iminco
‘Waar kom jij je bed voor uit?’
Door Ronny Helmink, Senior Technical Sales Engineer, Rittal B.V.
Als paneelbouwer doet u best zwaar werk. Machines kunnen steeds meer handelingen overnemen, maar daarmee is de belastende arbeid nog niet uit de werkplaats verdwenen. Hoog tijd dat paneelbouwers bewust zijn van hun gezondheid.
Door Ronny Helmink, Senior Technical Sales Engineer, Rittal B.V.
De paneelbouw moet haar kennis van relevante normen van de NEN en de NPR vergroten. En dat is minder ingewikkeld dan het lijkt.
Door Duco Schuurman, Voormalig stagiair, Cito Benelux B.V.
Bedenk, ontwerp en bouw binnen 20 weken een schakelkast. Deze moet dienen als schoolvoorbeeld van ‘Next Level’ engineering, met een centrale rol voor 3D-kastontwerp in EPLAN Pro Panel. Met die opdracht begin ik aan een droomstage bij Cito Benelux.
Door Peter Hooimeijer, Product Engineer, EPLAN Software & Services B.V.
Ontwerpfouten in de klimatisering van besturingskasten kunnen desastreuze gevolgen hebben. Daarom wordt het tijd dat engineers klimatisering serieus gaan nemen. Met een geïntegreerde aanpak kunnen we onnodige uitval en servicebezoeken voorkomen.
Door Ronny Helmink, Senior Technical Sales Engineer, Rittal B.V.
CNC-machines op de werkvloer die het grootste deel van de dag niets te doen hebben. Herkenbaar? Deze machines optimaal benutten, is een prachtige uitdaging voor u als paneelbouwer. Wat is hiervoor nodig? De hele werkplaats de computer in! En zo doet u dat.
Door Ronny Helmink, Senior Technical Sales Engineer, Rittal B.V.
Over pak ‘m beet vijf jaar doet u totaal ander werk dan nu. Door de digitalisering verandert het vak van paneelbouwer ingrijpend. Als u nu de juiste richting kiest, doet u straks het werk waar u nog meer plezier in heeft. Mechanisch, elektrisch, werkvoorbereiding, engineering of testen – wat wordt uw nieuwe specialisatie?
Door Johan Lentjes, Technical Manager, EPLAN Software & Services B.V.
Uw rol als manager van de e-engineering gaat de komende jaren ingrijpend veranderen. Was u voorheen de burgemeester van een eiland, u gaat zich ontwikkelen tot een echte bruggenbouwer.
Friedhelm Loh Group